Jag väljer att berätta mitt liv

Viveka Eriksson, Damjournalen.
Foto: Daniel Ureke

När jag slutade skriva på Damjournalen för fem år sedan kändes det som om jag kommit till vägs ände.

Efter nästan 50 intervjuer med spännande kvinnor (det var faktiskt en man också och en underbar Mia-Jonas) som förverkligade sina drömmar och sina liv hade jag tappat lite av min nyfikenhet och ville skriva en roman istället. Så det gjorde jag. 2014 satt jag 3-4 timmar varje dag under några månader och skrev Dumpad på en parkeringsplats, boken om mina erfarenheter av kommunalt rehabiliteringsarbete och när den var klar valde jag ut 15-20 stora förlag som jag skickade den till.

Jag blev refuserad av samtliga. Inte ens några uppmuntrande ord på vägen fick jag. Det sved. Efter varje brev öppnade jag en flaska vin och försökte intala mig att det inte betydde något. Det gick sådär kan jag säga. Till slut gick det så långt att jag 2015 var tvungen att fatta ett aktivt beslut att välja bort all alkohol och sedan dess har jag varit nykter. 

Under de senaste åren har jag vikarierat som SFI-lärare och jobbat med ett Snabbspår till Malmö Universitet för utländska akademiker. Världens absolut roligaste jobb. Samtidigt har jag tagit hand om mig själv och sakta men säkert börjat skriva igen. Under sommarhalvåren har jag spenderat mycket tid på balkongen. Det vet ni som följt mig på @balkongista och i andra sociala medier. Bland blommorna finner jag sinnesro. Där läker mitt tilltufsade ego från färdigtryckta refuseringsbrev och andra törnar som livet ger och jag kan bättre höra den spröda röst som står i kontakt med allt gott.

Idag är boken fortfarande outgiven, men jag har plockat fram den igen och fått den lektörsläst och nu återuppstår också Damjournalen. 

Jag vill fortsätta skriva om fantastiska kvinnor och män.

Skillnaden kommer att bli att den här gången kommer jag också att dela med mig av min egen resa. Min förhoppning är som tidigare att Damjournalen ska vara en källa till inspiration och kunskap därför har jag också formulerat lite förslag på inspirationsföreläsningar, som du kan se på första sidan och min plan är att ha workshops och kurser för dig som vill fördjupa dig i din egen resa och behöver hjälp med att formulera den. Antingen om du bara vill skriva för egen del eller du vill berätta för andra. 

För att få reda på kursstarter och annat rekommenderar jag att du prenumererar på mitt nyhetsbrev som kommer att komma om ett tag.

Den fina hemsidan du befinner dig på har gjorts på InfoMediaTech av duktiga Jonna Kiander. Min svärson Daniel Ureke har tagit de fantastiska bilderna från Slottsparken och Pildammsparken och min son Emil Eriksson gav mig idén till loggan och hjälpte mig göra den på sin Ipad. Genom hela processen att ”komma ut” och berätta mitt liv har min dotter Hannah Ureke varit till ovärderligt stöd. Jag tackar er alla från djupet av mitt hjärta.

Jag hoppas du vill följa med på min nya resa.

1 reaktion på ”Jag väljer att berätta mitt liv”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.